Henk Brouwer is in 2018 voor de tweede keer naar Gabon geweest. De achtergrond van dit vrijwilligerswerk heeft een interessante achtergrond. Begin jaren zestig richtte president Kennedy het Peace Corps op waarin jonge Amerikanen ontwikkelingswerk in bijvoorbeeld Afrika verrichtten. Een aantal jaren geleden richtte een groep van deze Amerikanen de organisatie “Encore de la Paix” op met als doel de scholen die zij in de jaren zeventig in Gabon hadden gebouwd te renoveren.

Henk heeft in Gabon gewoond en gewerkt, was bevriend met een van deze Amerikanen en zo ontstond het idee om met hen mee te gaan. Net als de vorige keer hebben we Henk ondersteund. Voor de goede orde: wij ondersteunen niet zijn reiskosten! Het gaat om het ter plaatse kopen van bouwmateriaal e.d.

Deze keer is onze bijdrage van € 1000 voor het grootste deel gebruikt voor het kopen van klamboes, die aan de bevolking van een aantal dorpen is uitgedeeld. Klamboes zijn een simpele maar doeltreffende maatregel in de strijd tegen malaria.

Deze activiteiten zijn een goed voorbeeld van een van de criteria die het Burgercomité heeft opgesteld: er moet een band zijn met een inwoner van Woerden. Daarom hebben we besloten, dat we het werk van “Encore de la Paix” alleen zullen steunen als Henk weer meegaat.

Deel dit artikel: