We willen graag een tussenstand geven over de projecten die we tot dit moment in 2018 hebben ondersteund.

Togo: de mensen die jarenlang in het zuiden van Togo actief zijn geweest in het opzetten en draaiend houden van een gezondheidscentrum in het zuiden van het land, hebben inmiddels hun activiteiten naar het noorden van het land verplaatst. We hebben € 2000 gegeven voor het bouwen van een keuken. In totaal had men € 6000 nodig. Ook de St. Bavo in Harmelen en het bisdom Utrecht hebben ieder € 2000 bijgedragen.

Ezaka (Madagaskar): voor de school ontvangt men € 1500.

Namibië: € 2000 voor een waterpomp in Ovinjoro (zie toelichting bij projecten). Dit is niet het totale bedrag dat men nodig heeft, ook de Kalsbeek zal op een sponsordag bijdragen. Verder hopen we dat het zustercomité uit Steinhagen ook een kleine bijdrage wil doen.

Gabon: Voor de tweede keer is een inwoner van Woerden teruggekeerd naar Gabon, het land waar hij in de jaren zeventig heeft gewoond en gewerkt. We hebben hem met € 1000 ondersteund. Samen met Amerikaanse vrienden die destijds actief waren in het Peace Corps heeft hij aan de renovatie van scholen meegewerkt. Deze scholen zijn in de jaren zeventig door het Peace Corps gebouwd en nu aan een fikse opknapbeurt toe. Dit initiatief heeft de toepasselijke naam Encore de la Paix.

Malawi (World Servants): met een bedrag van € 175 hebben we een van de deelnemers van de reis naar Malawi ondersteund.

 

Deel dit artikel: